Elektrisch cremeren met Crematech

Crematorium PAX in Den haag gaat elektrisch cremeren met Crematech. Op 5 oktober jl. is de eerste elektrische Crematieoven in Den Haag geplaatst. Het Crematorium PAX bevindt zich op de st. Barbara Begraafplaats. De Crematech Double End crematieoven is ontworpen om duurzaam en zeer energiezuinig te cremeren. De oven en bied ruimte aan de grootste afmeting kisten. Klik hier voor meer Informatie. 

crematech elektrische crematieoven - elektrisch cremeren

Plaatsing van de elektrische crematieoven

De Oven en het bijbehorende filtersysteem zijn via het dak naar binnen getakeld. De komende weken zal de Oven met filtersysteem afgemonteerd worden.  Als het Crematorium in begin 2023 zijn deuren opent, zal de oven klaar zijn voor gebruik. Als u geïnteresseerd bent in elektrisch Cremeren nodigen we u graag uit voor een bezichtiging van de Crematech Oven. Via deze link of via ons contact formulier kunt u een afspraak met ons maken.

De Crematech Elektrische Crematieoven is beschikbaar als Double end oven of als Single end oven. Naast duurzame en energiezuinige technologie biedt de Createch oven een onderhoudsarm en duurzaam ontwerp voor zowel de oven als de filterinstallatie. Onze filterinstallatie maakt het mogelijk om de restwarmte van het crematieproces terug te winnen als er energiebehoefte in het gebouw is. Als de energiebehoefte er (op dat moment) niet is zijn er geen dumpkoelers en bijbehorend energieverbruik nodig om te kunnen cremeren.

Wij ontwerpen al onze apparatuur op een Lage “Total cost of Ownership”. Dat wil zeggen dat de aanschafkosten in combinatie met de gebruikskosten en onderhoudskosten voordelig uitpakken. Zeker in tijden van hoge inflatie en energiebesparing bieden onze oplossingen een toekomstgericht concept om duurzaam te cremeren.

Naast de oven en de filterinstallatie leveren wij natuurlijk ook alle benodigde randapparatuur, een stofvrije cremulator, een asverwerkings station en een as kast om de aspannen te bewaren en te laten afkoelen. Ook het benodigde ruimgereedschap wordt meegeleverd.

Wij kijken er naar uit om ook met u te overleggen wat voor u de beste oplossing is om elektrisch te cremeren.